Becsület Bizalom Bajtársiasság

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

A BLOG visszaköltözik a központi honlapra

2022. október 20. - A H

A blogbejegyzések a továbbiakban a Veterán Rendőrök Országos Szövetsége központi weboldalán érhetőek el, a BLOG menüpont alatt.

Korábbi itt található bejegyzések is átkerültek a központi weboldalra, illetve további 2016-ig visszamenőleg talál bejegyzéseket a központi weboldalon.

Kérem látogasson el a www.veteranpolice.hu weboldal - BLOG oldalára.

Idősebbek és 30 évesek lettünk

2022. október 14-én tartotta meg a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete az Idősek Világnapja, valamint az Egyesület megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségét. 

A rendezvényen megjelent a megyei közgyűlés elnöke, Orosháza város polgármestere, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és helyettesei, a VROSZ elnöke, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke.

 A megnyitó után a meghívott vendégek sorra köszöntötték az Egyesület tagjait az ünnepség alkalmából és adtak át elismeréseket a kiemelkedő munkát végzőknek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője Díszoklevelet adományozott az Egyesület részére, tárgyjutalomban részesítette az Egyesület elnökét, valamint 3 fő soron kívüli előléptetést és 3 fő kerek születésnapi évfordulóst jutalmazott meg. A VROSZ és a BMNYESZ elnökei szintén adtak át elismeréseket az Egyesület tagjainak.

Az Egyesület Elnöke Emlékplakettet adományozott a meghívott vendégeknek az alapító tagoknak és az egyesületben kiváló munkát végzőknek.

Az elismerések átadása után kultúr műsor következett, mely során az Orosházi Művészeti Szakiskola zenenövendékei és táncosai adtak elő nagyszerű műsort. Őket követte a Békéscsabai és a Budapesti Madách színház kiváló művészei, akik operett gála számokat adtak elő. 

A finom ebéd elfogyasztása után Kovács Levente szolgáltatta a talp alá valót, ami sok embert megmozgatott. 

A vidám hangulat, baráti beszélgetés a késő órákig tartott.

 

Orosháza, 2022. október 17.                        

Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesület Elnöke

 

Idősek világnapi ünnepség és kolbászgyúrás a nyugdíjasoknál

2022. október 01-én tartotta meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége az Idősek Világnapi Ünnepségét, valamint a VI. Kolbászgyúró versenyt.
 
A rendezvénynek a Békéscsabai Csaba Park adott otthont, ahol már a kezdés előtt egy órával gyülekeztek a versenyzők.
 
A kezdésre több mint 400 fő foglalta el helyét a nagyteremben, köztük 25 kolbászgyúró csapat.
 
Az ünnepséget Szrenka Pálné a Szövetség Elnöke nyitotta meg, majd Herczeg Tamás Országgyűlési Képviselő ünnepi köszöntőjében méltatta a nyugdíjasok életét, tevékenységét és szerepét a társadalom életében.
 
Elismerések átadására is sor került, köztük volt Dr. Surinás János ny. r. alezredes, valamint Verasztó István a Határőr Nyugdíjas Egyesülettől.
 
Közben a kolbászgyúrás alapanya is kiosztásra került és minden csapat megkezdte munkáját a saját titkos receptje alapján.
 
A versenyző csapatok között volt a HŐR Egyesület 2 csapata, valamint a Békés Megyei Rendőrségi Nyugdíjas Egyesület, békéscsabai, sarkadi és gyulai csapata is.
 
A zenét Petneházi Géza szolgáltatta és szórakoztatta a jelenlévőket nagyszerű hangulatot teremtve.
 
Ebéd után a leadott minták alapján a zsűri megkezdte munkáját és csakhamar eredményhirdetésre került sor.
 
A vándorserleget ezen a versenyen a Sarkadkeresztúri Nyugdíjasok csapata nyerte el, de jól szerepeltek a Határőrök és a Rendőrök is, mivel a HŐR Egyesület 2. számú és a Rendőrök békéscsabai csapata külön díjas lett.
 
Gratulálunk a csapatok tagjainak és a résztvevőknek is akik a késő délutánig kitűnő hangulatban szórakoztak és töltöttek el egy igazán nagyszerű napot.
 
Orosháza, 2022. október 3.
                         
 
Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes
Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének Elnöke

 

 

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete által rendezett nemzetközi szenior tekeverseny

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete 2022.09.27.-én a Nagykanizsai Olajbányász tekecsarnokban tartotta meg a Fodor György teke emlékversenyt!

A hagyománnyá vált nemzetközi szenior versenyen magyar, horvát és szlovén egyesületek férfi és női csapatai vettek részt. A rendezvényt a verseny fővédnöke Balogh László polgármester nyitotta meg, kiemelve a hármas határ adta nemzetközi együttműködés lehetőségeit! Egy perces néma csenddel emlékeztünk meg a nemrégiben elhunyt két kiváló tekézőről és nagyszerű emberről, id. Pujcsek Józsefről és Szekunda Jenőről, akik tavaly még aktív résztvevői voltak a versenynek. Az idén 7 férfi és 5 női csapat nevezett. Szoros versenyben a nőknél első helyen a Bajcsai Nyugdíjas Klub, második helyen a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete, harmadik helyen a Palini Nyugdíjas Klub végzett. Férfi csapatversenyben első helyen a Vasutas Nyugdíjas Klub, második helyen a Muraszombati Rendőr Nyugdíjas Egyesület, harmadik helyen pedig a Varasdi Rendőr Nyugdíjas Egyesület végzett.

A verseny jó hangulatban zajlott és a helyszínen főzött ebéd elfogyasztásával, baráti beszélgetéssel zárult.

 

süti beállítások módosítása