Becsület Bizalom Bajtársiasság

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Békés boldog Karácsonyt kívánunk a Veterán Rendőrök Országos Szövetségétől

2021. december 23. - A H

kepeslap_karacsonyi.jpg

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

Juhász Gyula – Karácsony felé

https://veteranpolice.hu/

Sajnálattal tájékoztatlak Benneteket, hogy Szövetségünk alelnöke prof. dr. Sándor Vilmos ny. hőr. dandártábornok rövid lefolyású súlyos betegség után elhalálozott.

Tisztelt Barátaim Ismerősök és Ismeretlenek újabb szomorú hírt vagyok kénytelen tudatni veletek.

     Néhány nappal ezelőtt eltávozott közülünk egy nagyszerű ember, kiváló kolléga, barát, apa és nagyapa Szövetségünk alelnöke Dr. Sándor Vilmos nyugállományú dandártábornok. Rövid lefolyású súlyos betegség ragadta el életének 71-ik évében. Sándor Vilmos pályafutását fiatal tisztként a Balassagyarmati Határőr kerületben kezdte a végeken (Somos, Rónabánya) megtapasztalva mindazt, mely elkísérte pályafutásán. Ő azonban sokkal több volt már akkor, mint egy egyszerű határőr tiszt, hiszen szolgálati helyének polgárait is oktatta az irodalomra, a művészetekre, a haza határtalan szeretetére. Született talentum volt, aki ismerte, tudja zenei és ének tehetségét, írásai, versei tükrözték a benne rejlő nagyszerűséget. Meggyőződésem, ha nem ezt a pályát választja országosan ismert művész válhatott volna belőle.  Az oktatás, a tudás megszerzése és továbbadása sodorta őt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre ahol 1990-ben szerzett tudományos fokozatot. Az oktatói pálya csúcsaként rektorhelyettesnek nevezték ki, ebben a beosztásban hosszú évekig szolgálta az Egyetem közösségét. Alkotó munkáját számos elismerés kísérte, amelyek közül a legbüszkébb a „tiszti kereszt”-re volt.

Valószínűleg kevesen tudják, de a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulása előtt évekkel kidolgozta azt a koncepciót, amely a honvédelmi és a rendvédelmi felsőoktatást egy egyetemmé kovácsolta volna. Sajnos az akkori döntéshozók ezt nem támogatták.

Nyugállományba kerülése sem a pihenést jelentette. Méltán volt büszke amikor a Belügyminisztérium felkérte őt és néhány kollégát a Török Határőrség reformjának kidolgozására. Ez követően feladatot kapott az Országos Rendőr-főkapitánysághoz tartozó oktatási intézmények működésének segítésére.

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége alelnökeként tevékenykedett megalakulásunk óta. Számos siker és kudarc részesei voltunk együtt. Hihetetlen ambícióval, munkabírással, tenni akarással és felkészültséggel vette az akadályokat segítve közösségünket. 

Bátran állíthatjuk, hogy életét, tetteit a haza, a család és a rendvédelem SZOLGÁLATA vezérelte.

Kedves Szeretve Tisztelt Barátom!

Fájdalomtól bénult szívvel, lélekkel búcsúzunk el tőled, megköszönve mindazt amit adtál magadból, és mindazt ami által többek lehettünk.

Isten veled, reménykedve a találkozásban!

Dr. Havasi Zoltán ny. r. dandártábornok 

VROSZ elnöke

süti beállítások módosítása