Becsület Bizalom Bajtársiasság

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Hollókői rendezvény - 2022.augusztus 25

2022. szeptember 08. - A H

Szövetségünk eredményesen pályázott három rendezvény megtartására Nógrád, Csongrád és Somogy megyei helyszínnel. Az elsőre 2022.augusztus 25-én került sor sokak számára ismert és szeretett világörökségi településen Hollókőn.

Az eseményen, melyet a Veterán Rendőrök Országos Szövetsége a BEOSZ és a Salgótarjáni Rendvédelmi Nyugdíjas Egyesület szervezett, tízen kettő egyesület képviselői vettek részt több mint száz nyugdíjas részvételével. Itt köszönthettük a Szlovákiai Rimaszombati Rendőr Nyugdíjasok egyesületének képviselőit is, akik közül példa értékűen több min egy tucatnyian egyben rendes tagjai a Salgótarjáni Egyesületnek.

Az eseményre meghívást kaptak a Honvédelmi Minisztérium, a Megyei Rendőrfőkapitányság a Városi Rendőrkapitányság a Megyei Közgyűlés képviselői és természetesen Hollókő polgármestere.

Az égiek verőfényes idővel köszöntötték a faluba érkező vendégeket, így többek között Dr. Maróth Gáspár Honvédelmi államtitkárt, Hazuga Károly ny. altábornagyot a BEOSZ elnökét Dr.Havasi Zoltán ny. r.dandártábornokot a VROSZ elnökét, Kőszeg Ferenc ny. ezredest a BEOSZ régió elnökét, a meghívott vendégeket, akiket Szabó Csaba polgármester köszöntött.

A rendezvényt a RENYUBE csapatzászlójának bevonulásával kezdték el, melyet a résztvevők felállva tiszteltek meg. a VROSZ elnöke ezt követően zászlószalagot kötött a csapatszálóra, melyet néhány éve Nógrád Megye Közgyűlése adományozott a Salgótarjáni egyesületnek.

Program szerint először Dr. Maróth Gáspár tartott előadást, melyben kitért a haza iránti elkötelezettségre annak formáira, értékeinkre a fiatalok és idősek szerepére lehetőségeire a haza védelme érdekében.

Ludvai Kiss Mónika r.alezredes az ORFK Bűnügyi Főosztályának munkatársa a büntető eljárásban bevezetett, -polgárokat, így az időseket is kímélő-  változásokról tartott előadást, konkrétan a személyes részvétel mellőzéséről a technikai úton történő kihallgatások bevezetéséről.

A következő előadó Dr.Ludvai Dezső r.alezredes volt  a Nemzeti Nyomó Iroda Osztályvezetője aki az Online tudatosság, ezen belül a közösségi média veszélyeire, valamint a mobileszközök biztonságos használatával  összefüggésben – különös tekintettel az idősökre- osztott meg rendkívül hasznos ismereteket.

A sort a megyei RFK előadója folytatta, aki a HSZT kegyeleti eljárásának szabályairól besszét

Az utolsó előadó Ursitz Gergőné természetvédelmi mérnök Hollókőről, annak történetéről egy népviseletbe öltözött menyecske társaságában tartotta sikeres előadását.  Ennek az előadásnak az érdekessége többek között az volt, hogy az előadó a RENYUBE elnökének Kelem Antal ny. r. ezredes úrnak a lánya és a menyecske pedig a Pásztó Rendőrkapitányság Osztályvezetőjének a leánya akik Hollókői lakosok.

A nagysikerű rendezvény zárásaként gazdag ebéddel lettek megvendégelve a résztvevők, valamint szervezett formában lehetőség nyílt Hollókő nevezetességeinek és az ó-falunak megtekintésére.

Szívből gratulálunk a rendezőknek egyben megköszönve az előkészületben és a lebonyolításban végzett erőforrásokat nem kímélő munkájukat.

 
süti beállítások módosítása