Becsület Bizalom Bajtársiasság

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Rólunk

2020. február 28. - A H

Szövetségünk a nyugállományú rendőrök és határőrök országos igényét tudomásul véve alakult meg azzal a céllal, hogy országos szinten egyesítse a rendvédelemi állományban egykor dolgozók érdekeit, valamint a már működő egyesületek tevekénységének koordinálását. 2009.10.19-én a szövetség alakulását elfogadta a Fővárosi Bíróság.

A szövetség alakulásakor 9 egyesület 8 megyében működött. A szövetség feladatának tekintettük  hogy, segítsük az egyesületek további, hatékonyabb működését, az egyesületek számának növelését, valamint a rendőrségi, határőr, rendvédelmi, rendészeti szakmai hagyományok és tapasztalatok ápolását és továbbadását. Felvállalja tagjainak (egyesületeinek) országos szintű érdekvédelmét, az emberi és polgári jogok kontrolljának és az össztársadalmi érdekek érvényesítését. Erősítse a társadalmi összetartozás, a bajtársiasság tudatát, és érzését.

Szervezetünk az elmúlt 10 évben törekedett a hazai és nemzetközi kapcsolatok kiépítésére gyarapítására. Ennek eredményeként jelenleg 15 egyesület tartozik a szervezetbe, már 11 megyében. Pályázunk célja, hogy működésünk, az egyesületek működése, szövetségünk célja hatékonyabban elérhető legyen.

Tevékenységünk során törekszünk a megyei, helyi egyesületek tevékenységét segíteni, koordinálni. Ennek érdekében együttműködési megállapodást kötöttünk Országos Rendőr Főkapitánysággal, melyben rögzítettünk szövetségünk és az ORFK által vállaltakat. Ugyanakkor a megyékben működő egyesületek számára mintaként szolgál.

Jelentős nemzetközi kapcsolatokat építettünk a szlovák, lengyel, cseh és szerb rendvédelmi nyugállományúakat képviselő szervezetekkel, melyekkel tevékenységink megismerése és összhangba hozása céljából együttműködési szerződéseket kötöttünk. (Honlapunkon: https://veteranpolice.hu a hivatkozott megállapodások fellelhetők.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veteranpolice.blog.hu/api/trackback/id/tr115495986
süti beállítások módosítása