Becsület Bizalom Bajtársiasság

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Határon túl

2021. július 15. - A H

Jól kezdődött az év a Rimaszombati (Rimavska Sobota) szlovák nyugdíjas rendőr egyesület

gazdasagi_vezeto.jpg

(pandémia) utáni első nyitó összejövetelén. Az egyesület erre a különleges alkalomra 2021. július 9 - én meghívta a Salgótarjáni Rendvédelmi Nyugdíjasok Bajtársi Egyesületét. A két egyesület között már hosszú évek óta rendkívül gyümölcsöző, jó kapcsolat alakult ki, amely számos közös rendezvény szervezésében megnyilvánult.

Sálgotarjáni egyesületből akik tagjai Veterán Rendőrök Országos Szövetségének három személygépkocsira való vállalkozó kedvű nyugdíjas indult a magyar-szlovák határátkelő hely Somoskőújfalu irányába.

Az első mellbe vágó élmény az volt, hogy a szlovák oldalon katonák és rendőrök végeztek szigorú ellenőrzést, amely alapvetően a korona vírus elleni védettség meglétének igazolására irányult.

Természetesen tagjaink már előzőleg felkészülhettek, hiszen mindenki magánál tartotta oltási igazolványát.

Megérkezésünk követően a szlovák kollégák köszöntöttek minket – az egyesület elnöke dr. Jan Zuba ny. r. őrnagy, a vezetőségi tagok Jan Kara ny. r. százados valamint Kálmán  Demeter ny. r. őrnagy – majd a rendhagyó találkozó vendéglátással folytatódott. Ezt megelőzően legalább egy évet nem találkozhattak,  így nagyon sok megbeszélni való volt. Néhány vadász kolléga jóvoltából igazán különleges vadpörkölt és hideg tálak oltották az éhséget. Az inni valóról bőségesen gondoskodtak mindenkinek kedve szerint. Az már csak hab volt a tortán – ahogy már egy nyugdíjashoz illik – a talp alá valót egy DJ szolgáltatta, természetesen nagyon széles zenei skálán, különös tekintettel magyar, cigány és tánczenei számokra.

egyesulet_elnoke_es_helyettese.jpg            A rendezvényt megtisztelte személyes jelenláétével Rimaszombati Járási Rendőrkapitányság vezetője Ing. Andrasovics Iván r. ezredes valamint az egyesület tagjai között helyet foglaló Miroslav Bitala ny. r. ezredes volt Járási és Kerületi Rendőrfőkapitány.

volt_fokapitany.jpg

            A rendezvény délután 14 órától 22 óráig nagyon jó hangulatban telt el.

            Szlovák és magyar fél megállapodott abban, hogy ezt követően magyar kollégák fogják vendégül látni a szlovák egyesület tagjait. A szakmai megbeszélések során felmerült annak a lehetősége illetve szlovák kollégák kérése, hogy szívesen vállalnak tagságot a Salgótarjáni egyesületben. Az egyesület alapszabálya biztosítja a lehetőséget arra, hogy szlovák nyugállományú rendőrök, rendvédelmi dolgozók tagjai lehessenek az egyesületnek. Elhatározták, hogy még ebben az évben számos szlovák volt kolléga kéri felvételét.

            Rendezvényen a magyar fél részéről Veterán Rendőrök Országos Szövetségének elnöke Dr. Havasi Zoltán ny. r. ddtbk vett részt. Példa értékűnek és követendőnek tartotta, hogy a határ térségben működő egyesületek részben közös tagsággal rendelkezzenek, amely számos az együttműködést tovább fejlesztő lehetőséggel bírnak. Kiemelte, hogy Európai Unión belül a civil szervezetek együttműködése különös tekintettel a pályázati lehetőségekre nagyobb teret biztosítanak a közös célok és lehetőségek megfogalmazására és azok teljesítésére.

asztalnal1.jpg

https://veteranpolice.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veteranpolice.blog.hu/api/trackback/id/tr1016628706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása