Becsület Bizalom Bajtársiasság

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Veterán Rendőrök Országos Szövetsége

Egy közülünk aki az életét a családnak, a hivatásnak, a testületnek az általa vezetett közösségnek a szűkebb és tágabb baráti, ismerősi körnek szentelte.

2020. november 06. - A H

Zahorán György ny.r.ezredes

 Megdöbbenéssel és mély fájdalommal értesültünk a Békéscsabai Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubja elnökének tragikus haláláról.

Még néhány héttel ezelőtt együtt terveztük a jövőt, hogyan tudunk a veterán rendőrök egyesületeinek, tagjainak anyagi forrásokat biztosítani a tartalmas közösségi élethez, programokhoz. Csodálattal tekintettünk a fáradhatatlanak tűnő tenni akarására életkedvére melyet az alattomos vírus által okozott gyorsan lefolyó betegség és halál követett.

Ki volt Zahorán György?

zahoran_utolso_kepe.jpg   Egy közülünk aki az életét a családnak, a hivatásnak, a testületnek az általa vezetett közösségnek a szűkebb és tágabb baráti, ismerősi körnek szentelte.

Nem véletlenül nem azt a szót használtam „áldozta” mert részéről ez nem áldozat volt.

 Mindent amit másokért tett, tette teljes odaadással, szívvel, lélekkel, örömmel.

A rendőri pályát is hivatásból, elkötelezettségből választotta és kezdte 1975-ben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Szorgalma, tudása, kiváló szervező készsége hamarosan vezetői pozíció betöltésére tette alkalmassá.  Így teltek el évtizedek melyek gyarapodást, bölcsességet hoztak az általa vezetett szervezeti egység és saját maga számára.

Nyugállományba helyezését követően szinte rögtön rátalált arra a közösségre ahová az ösztönei a megélt, átélt múltból táplálkozó gyökerei irányították. A nagy hagyományokkal rendelkező, hivatásrendeket tömörítő közösség tagjai gyorsan felismerték Zahorán György emberi, szakmai és közösségi értékeit és elnökükké választották.

Erejéből, képességeiből arra is futotta, hogy a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, majd később a Veterán Rendőrök Országos Szövetsége és jogelődje szervezeteiben vállaljon az általa vezetett egyesület képviseletében felelősségteljes munkát. A sok-sok évi aktív tevékenység nem hagyott mély nyomokat rajta. Fiatalos külseje, szellemi képességei mindig magas szinten tartották jellemét. Igazi jó EMBER, kolléga, barát volt.

Kedves Gyuri barátom egy időre elköszönünk tőled.

Mi akik maradunk számunkra életed, munkásságod, emberi nagyságod példaképül szolgál. Követjük azt az egyszerű, élettapasztalaton nyugvó bölcsességet, melynek igazi képviselője voltál „ sokkal jobb adni, mint kapni”

Isten veled! 

Barátod: Havasi Zoli

https://veteranpolice.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://veteranpolice.blog.hu/api/trackback/id/tr616276432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása